Další letoviska na Korfu

Korfu, to pochopitelně není pouze Kerkyra jako hlavní město, ale i další známá letoviska, která jsou rozesetá po celém bohatém pobřeží. Pokud budete typickými spořivými Čechy, rozhodně budete ubytováni právě v některé z malebných vesniček. Na druhou stranu o nic nepřijdete, protože i tato letoviska jsou nádherná a Kerkyra po husté silniční síti snadno dosažitelná. Vzhledem k tomu, že jich je velký počet, zmíníme se základním popisem pouze ty nejznámější.

Acharavi

Acharavi - Korfu (Řecko)Tímto poměrně rušným městečkem na severu ostrova začínáme záměrně, protože se do jisté míry jedná o domovinu Čechů, když jich sem tradičně cestuje velký počet. Acharavi je totiž typické řecké město s poměrně rušným nočním životem v centru a především několikakilometrovými plážemi, které mají pozvolné vstupy do vody, což vyhovuje rodinám s dětmi. Zároveň se v Acharavi nachází menší ze dvou akvaparků na Korfu.

Kassiopi

Kassiopi se naopak nachází na severovýchodním pobřeží a jedná se o opravdu malou vesničku, které láká především na malebný přístav, který byl při vzniku osídlení na Korfu poměrně významný. Vždy byl totiž poslední zastávkou na plavbě do tehdy nebezpečné Itálie. Dnes je kromě pláží v Kassiopi nejoblíbenější atrakcí dřevěná pirátská loď, která vozí turisty mezi skalnatými soutěskami po okolí.

Paleokastritsa

Paleokastritsa - Korfu (Řecko)Sice vám bude poměrně dlouho trvat, než se naučíte název města vůbec vyslovit, abyste svým známým mohli říct, kde jste vůbec byli, ale v každém případě je Paleokastritsa nejnavštěvovanější a zároveň nejkrásnější destinací hned po hlavním městě ostrova Korfu. Hledat byste jí měli na západním pobřeží spíše směrem na sever a láká v první řadě na členité pobřeží s krásnými plážemi, zálivy a velký počet ostrůvků. Právě zde si jako na jednom z mála míst na Korfu užijí i potápěči. Dominantou letoviska je pak klášter Panagía Theotókos, který proslul úzkými uličkami, velkým počtem květin, a i malým muzeem. V místních barech a diskotékách si rozhodně užijí i milovníci nočního života s charismatickými obyvateli.

Sidari

I když vám mnoho návštěvníků řekne, že samotné město za moc nestojí a do jisté míry je to pravda, jeho okolí je jak stvořené pro ty nejvíce zatvrzelé romantiky. Procházky po krásném pobřeží, unikátní pískovcové útvary v okolí a tzv. Kanál lásky, což je jeskyně, kterou by rozhodně měli navštívit všichni zamilovaní, jsou opravdu jedinečným zážitkem. Jediným faktorem, který kazí celkový dojem, jsou všudypřítomné anglické puby a jejich „divocí“ návštěvníci.

Dasiá a Kavos

Dasiá - Korfu (Řecko)I přesto, že tato dvě letoviska neleží vedle sebe, mají jeden výrazný společný rys – extrémně hlučný noční život. Obě jsou totiž proslulé svými diskotékami, bary, kluby apod., které ve velkém množství navštěvují především britští turisté, kteří zde pijí až do časných ranních hodin. Chceme tak varovat především rodiny s dětmi, aby letoviska Dasiá a Kavos ze svého programu vynechaly, protože tu nenajdou ani trochu klidu. Na druhou stranu je místní bujará zábava velmi oblíbená mezi mladými lidmi, kteří sem ve velké míře jezdí a pro něž jsou tato „noční letoviska“ Korfu velmi atraktivní.

Copyright © 2024 Dovolená na Korfu | Mapa stránek
Created by:
MFÁčko.cz

Doporučujeme: Nemáte o víkendu nic na práci? Což takhle výlet do Moskvy v Rusku, Saint-Tropez ve Francii, Benátek v Itálii, Bratislavy na Slovensku nebo španělské Barcelony? Pokud máte rádi moře, doporučujeme Španělsko, pro aktivnější povahy pak Rakousko, Indii, Litvu nebo Ameriku (USA, Kanada,…).